Home » 2017 » June » 14 » Защо често изпитваме болка?
8:11 PM
Защо често изпитваме болка?

Ние често не чуваме съдбата, когато иска, моли ни да разберем нещо важно, да поправим, да се освободим от погрешни убеждения. Но винаги си струва да помним, че във всеки проблем има и дар, и ако бъдем честни със себе си, ще видим потвърждението на масата. Важно е да поемем отговорност и да приемем ситуацията с мир в душата, да си зададем въпроса: за какво ми е нужно това? Какъв важен урок носи за мен тази ситуация? Какви отрицателни черти съм създал с тази ситуация в собствения си живот?

Като правило, стереотипите в живота ни буквално заглушават гласа на сърцето ни, което винаги ни помага да разберем, как да преживеем трудностите, дава ни правдив отговор – ако сме съгласни да бъдем искрени.

Малодушието, мързелът, страхът, безотговорността винаги са готови да ни се притекат на „помощ” в трудния момент, за да ни убедят, че това ние нямаме нищо общо с това, а другите… Къде остава нашата стойност, след като позволяваме на някой да нахлува в нашия живот, изкривява го и ни заставя да живеем по чужди правила? Достатъчно е да бъдем искрени и отговорът непременно се появява, но чуваме ли го, а ако го чуваме, готови ли ще бъдем за промяна, лишавайки себе си от обичайния ни жизнен ритъм, разделяйки се с стереотипния кръг на общуване, ако трябва… ето тук е необходима необикновена смелост, вътрешна сила и доверие към живота.

А съдбата може да бъде върната в много радостно русло. Важно е да разберем, какво се случва в живота ни в настоящия момент – имате резултатите от вашите предишни неверни мисли, постъпки и емоции. Затова приемете всяка настояща ситуация с ясно разбиране, с какво сте я създали и за какво ви е нужна.

За това е необходимо да пречупите своя егоизъм, който настойчиво ще убеждава вашият разум, че вие сте жертва и нищо не можете да промените. В тази връзка вие отново ще правите поредица от възпитателни уроци, които ще бъдат във възходяща градация в живота ви…

Това означава, че формирайки в себе си ново съзнание на Стопанин, на Творец на своя живот, вие с всеки нов ден ще бъдете по-способни да разпознавате всяка видима трудност, израствайки истински щастлив и хармоничен човек.

Views: 602 | Added by: BACKO | Rating: 3.0/1
Total comments: 0
avatar