Home » 2016 » March » 19 » Многоликата любов
4:55 PM
Многоликата любов

    Много хора мечтаят за любов, но малцина я познават, когато тя дойде.

   - Има категория хора, които показват любовта си чрез постъпки. Тези хора няма да говорят много за любов, но ще се стараят да направят всичко възможно за любимия човек. Ключово понятие тук е – внимание и грижа, думи, но не за себе си, а преди всичко за хората , които истински са скъпи за тях.

   - Има любов, която се изразява в обсипване с подаръци – цветя, бонбони, скъпоценности. Често, в най-голяма степен, тази любов е показна. Така демонстрират чувствата си себелюбивите личности. Посредством подаръците, те се любуват на себе си, на собствената си пълноценност. Хората от тази група най-добре изпълняват ролята на любовници. Те рядко са готови на саможертва и най-често от всичко се стараят да живеят по стереотипа – „всичко е добре, докато е добре.

    - Случва се така, че вместо любов се изразява скрит егоизъм. Това се проявява, когато човек, уморен от самотата, просто се старае да намери за себе си постоянен другар и събеседник.

   Отсъствието на истинско чувство се проявява в различни жизнени ситуации. Разбира се, закъснението за среща не бива винаги да се определя като нелюбов, но все пак е добре да се помисли по въпроса. Дори най-елементарното невнимание или разсеяност, от една страна може да не значи нищо, а от друга би могло да излее поток от сериозни проблеми в бъдеще.

    Любовта се развива от всичко отношенията в семейството на избрания човек /как родителите са се отнасяли един към друг и към своето дете/, това, което обича и не обича да прави този човек, неговите пристрастия. Добре е да не се допускат традиционните грешки /какво обичаш повече мен или футбола?/. Постарайте се да откриете добрите страни в отношенията дори и от това, което не ви е съвсем по вкуса. Ако човекът до вас има увлечение, което не нанася сериозна вреда на семейното щастие, това е много добре. На първо време, това говори за високата емоционалност на вашият избранник, а също така се явява и негов отдушник, затова за него не са страшни неизбежните в живота ни житейски кризи.

    Да бъдете заедно – това е наука. Това съвсем не означава, че неотлъчно ще бъдете един до друг с човека, който ви е скъп. Жизненият опит показва, че не бива да налагате вето на вече изградените навици на партньора ви. Случва се, че да прекарате вечерта отделно понякога е много полезно, отколкото да налагате общуването си.

   Неочакваната празнична вечеря, разходката извън града или непланираното посещение на театър или кино е един превъзходен начин да проверите чувствата. Не е необходимо да дотягате с глупавия въпрос „Ти мен обичаш ли ме?“, още повече, когато чувствате, че в отношенията ви е планиран кризис.

    На първо време помислете и си отговорете на 3 въпроса :
    1. Ако нещо не е както трябва – къде е моята грешка? / Помислете за себе си и поведението си, след това търсете грешката в другия. /
    2. Ако трябва промяна – какво е нужно да изключа от живота си? / Всяка реформа, дори и в личния живот няма как да се случи без „съкращения в щата“/
   3. Ако ще преприемате нещо, първо се запитайте – защо ви е необходимо? /Възможно е, отношенията ви, в кайна сметка да са спряли в задънена улица и да е време да си спомните за знаменития Гордиев възел./

Views: 893 | Added by: BACKO | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar